nieuws

Floortje Meijners keert na twaalf jaar terug in voorselectie volleybaldames

Floortje Meijners
Floortje Meijners © ANP
De Oldenzaalse volleybalster Floortje Meijners is na twaalf jaar afwezigheid opgenomen in de voorselectie voor het olympisch kwalificatietoernooi, dat van 7 t/m 12 januari plaatsvindt in Apeldoorn. De 32-jarige Meijners speelde haar laatste interland in augustus 2007 en kwam sindsdien niet meer uit voor Oranje. 
"Ik voel me vereerd om weer voor het nationaal team uit te komen", reageert Meijners vanuit Monza. "Voor een lange tijd was ik niet in staat om te spelen voor het nationaal team vanwege persoonlijke redenen."

Goede herinneringen aan bondscoach

Meijners werkte in de Italiaanse competitie eerder samen met de huidige bondscoach van Nederland, Giovanna Caprara. "Gianni en ik hebben in het verleden samengewerkt en daar heb ik hele goede herinneringen aan. Ik heb veel respect voor hem en waardeer zijn werkwijze, dit is een extra motivatie voor mij", besluit Meijners.
Meijners, die momenteel uitkomt voor het Italiaanse Saugella Monza, won de afgelopen jaren diverse prijzen in zowel Italië als Turkije.

Overijsselaars

Met de selectie van Meijners telt de 24-koppige selectie van Oranje maar liefst 5 Overijsselse volleybalsters: Maret Balkestein-Grothues (Almelo), Juliet Lohuis (Oldenzaal), Nicole Oude Luttikhuis (Harbrinkhoek), Eline Timmerman (Rijssen) en dus Floortje Meijners (Oldenzaal). 
De longlist van 24 speelsters wordt binnenkort teruggebracht naar 18 speelsters. Uiteindelijk worden rond de kerst de 14 namen bekendgemaakt die worden geselecteerd voor het beslissende OKT in Apeldoorn. Op 7 januari staat de eerste OKT-wedstrijd in Apeldoorn op het programma, tegen Azerbeidzjan. Daarna volgen de poulewedstrijden tegen Bulgarije en Polen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.