nieuws

Winkels in Ommen mogen op zondag definitief open

De raad van Ommen stemde in met het voorstel
De raad van Ommen stemde in met het voorstel © RTV Oost / Rogier van den Berg
De winkels in Ommen mogen voortaan iedere zondag vanaf twaalf uur geopend zijn. Een kleine meerderheid van de raad in Ommen (tien voor en zeven tegen) is akkoord gegaan met verruiming van de winkelopenstelling op zon- en feestdagen.
Top op heden waren de winkels in Ommen nog twaalf zondagen per jaar open. Uit een onafhankelijk onderzoek bleek dat een meerderheid van de Ommenaren (61%) voor het opengaan van de winkels op zondag is, hoewel de kerkelijke organisaties tegen waren. 
Volgens de tegenstanders (CDA en ChristenUnie) betekenen de extra koopzondagen  weinig rustmomenten voor winkeliers en hun personeel. Niemand zou op verruiming zitten te wachten. De conclusies van een onafhankelijk onderzoek naar de koopzondagen was volgens het CDA "niet overtuigend en teleurstellend".
ChristenUnie stemde tegen. Niet alleen om principiële redenen, maar ook omdat de zondagopenstelling zorgt voor versnippering van openingstijden. De voorstanders (LPO, VOV, PvdA en D66) vonden het uitgevoerde onderzoek overbodig en de kleine twintigduizend euro die hiervoor werd uitgegeven, weggegooid geld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.