nieuws

Bouwbedrijf uit Vroomshoop bouwt medisch centrum voor Formule 1 Zandvoort

circuit Zandvoort in aanbouw
circuit Zandvoort in aanbouw © VolkerWessels
Bouwbedrijf De Groot uit Vroomshoop, onderdeel van het VolkerWessels concern, gaat het medisch centrum bouwen voor de Formule 1 in Zandvoort. Ook andere onderdelen van VolkerWessels, waaronder KWS met een vestiging in Zwolle, gaan onder meer het circuit vervangen de komende maanden. De Formule 1 is 1 tot 3 mei komend jaar.  
De Groot Vroomshoop verzorgt de bouw van een splinternieuw medisch centrum dat naast de baan geplaatst zal worden. Dit prefab, 1-laags gebouw is geheel van hout en daarmee duurzaam volgens het bedrijf. Het medisch centrum wordt in Vroomshoop gebouwd en wordt vervolgens in zijn geheel getransporteerd naar Zandvoort.

VolkerWessels 'partner' Formule 1

De werkzaamheden worden uitgevoerd door VolkerWessels-ondernemingen KWS, Gebr. Van Kessel, Holland Scherm, Kondor Wessels Amsterdam en De Groot Vroomshoop. Zij gaan het huidige circuit vervangen en verbreden, plaatsen prefab voetgangerstunnels, bouwen een gloednieuw paddockterrein en breiden het huidige pitgebouw uit. Daarmee wordt het circuit klaargemaakt voor de Formule 1. 

Stikstof en PFAS

Milieubewegingen hebber eerder geprobeerd de verbouw van het circuit te stoppen, maar die pogingen strandden bij de rechter. Die oordeelde eerst dat het openbaar belang van de race zwaarder weegt dan het beschermde leefgebied van de rugstreeppad en de zandhagedis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.