nieuws

Eshuis Hoveniers uit Almelo krijgt Koninklijk predicaat

Eshuis Hoveniers uit Almelo krijgt predicaat Hofleverancier
Eshuis Hoveniers uit Almelo krijgt predicaat Hofleverancier © ANP
Eshuis Hoveniers uit Almelo heeft vandaag het predicaat Hofleverancier gekregen. Vanmiddag reikte burgemeester Arjen Gerritsen, tijdens een feestje ter ere van het 100-jarige bestaan van het bedrijf, het schild uit dat bij het predicaat hoort. 
Volgens het gemeentebestuur van Almelo is het een bedrijf dat Twentse nuchterheid uitstraalt. "Honderd jaar is een eerbiedwaardige leeftijd en daarbij hoort een passende eretitel", zei burgemeester Gerritsen tijdens zijn toespraak. 

Predicaat Hofleverancier

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen het predicaat Hofleverancier krijgen als ze een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en als ze 100 of 125 jaar bestaan (of steeds 25 meer). Verder moet de ontstaansgeschiedenis bekend zijn en de bestuurders moeten van onbesproken gedrag zijn.

Hovenier

Eshuis Hoveniers werd op 1 april 1919 opgericht door Arend Eshuis. Het begon als een bloemisterij, hoveniersbedrijf en boomkwekerij. Ook was er een winkel voor bloemen, fruit en groenten. Het bedrijf heette toen nog A. Eshuis. 
In 1952 nam de zoon van Arend de firma over en zette alleen het hoveniersbedrijf voort. De jaren die daarop volgden, werden er opvolgers gevonden buiten de familie Eshuis. In 2015 kwam Jacco Wisman aan het hoofd van het bedrijf. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.