nieuws

Kanon zwijgt bij Koninklijke UD in Deventer

Kanon van Koninklijke UD zwijgt
Kanon van Koninklijke UD zwijgt © RTV Oost
Het kanon zwijgt voortaan tijdens de wedstrijden van de Koninklijke UD voetbalvereniging in Deventer. De wapenvergunning is aangepast en dat betekent het einde van een honderd jaar oude traditie om bij ieder doelpunt van de amateurvereniging een kanonschot te lossen. Het mag niet meer. 
En daar is de supportersvereniging bijzonder teleurgesteld over. Het miniatuur kanon waarmee de supporters sinds jaar en dag feest vieren als er is gescoord, is al sinds 1907 in het bezit van de club die het komend jaar haar 145 jarig bestaan viert. Het mini-kanon werd afgelopen weekend bij wijze van afscheid nog één keer afgeschoten.
Kanon van Koninklijke UD voor de laatste keer afgeschoten
Het kanon werd in vroegere tijden afgeschoten om de inwoners aan de overkant van de IJssel te laten weten dat er gescoord was. Die traditie is al meer dan honderd jaar in stand gehouden. Maar sinds de aanscherping van de nieuwe wapenwet is het over met de pret.
Kanon van Koninklijke UD zwijgt

Voetbalhart doet pijn

"We mogen alleen nog schieten tijdens bijzondere evenementen, zoals het 145 jarig jubileum dat we komend jaar gaan vieren, maar daar moeten we dan wel een ontheffing voor aanvragen", aldus Heeres.
En daarmee is de lol er af. "Het doet mijn UD hart pijn", zegt één van de supporters langs de lijn. De meesten betreuren het verdwijnen van de jarenlange traditie.

'BOEM!' roeper gezocht

Op de vraag hoe er nu lawaai gemaakt moet worden als de vijfde klasser UD scoort zegt één van de voetbalfans;
"harder juichen, dat is de enige oplossing. We hebben ook al gezocht naar iemand die naast de cornervlag, waar het kleine kanon altijd stond, heel hard 'BOEM!' wil roepen, maar die hebben we helaas nog niet gevonden, dus we zullen het samen moeten doen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.