nieuws

Toch pakjesavond voor 240 kinderen uit arme Zwolse gezinnen

De inzamelactie van sinterklaascadeautjes voor kinderen uit arme gezinnen uit Zwolle is een groot succes. Dat zeggen de initiatiefnemers van De Sinterklaasactie Zwolle.
Zwollenaren Ron Zwiers en Frank Overweg zijn de actie vorig jaar gestart. Dit jaar doen ze het nog een keer, maar dan met nog meer pakjes dan vorig jaar. Er zijn 240 kinderen uit arme gezinnen die zijn aangemeld voor de actie. Zij kunnen rekenen op een zak vol met cadeautjes.

Oproep

Na een oproep op Facebook en berichten op de website van RTV Oost, kwamen veel Zwollenaren in actie om speelgoed in te zamelen. De hulp kwam van alle kanten, ook vanuit het bedrijfsleven.
Er werden grote hoeveelheden pepernoten, stapels chocoladeletters en heel veel knuffels geschonken door Zwolse ondernemers. Ook bij ziekenhuis Isala en bij het provinciehuis werd een inzamelactie voor speelgoed gehouden. 

Actie

Daarnaast kwamen enkele particulieren in actie. Ze gingen naar winkelcentra om aandacht te vragen voor de sinterklaasactie. Ook konden mensen ter plekke hun cadeautjes doneren. Vooral in de wijk Stadshagen werd er veel ingezameld, zeggen de initiatiefnemers.

Inpakken

Al het ingezamelde speelgoed werd naar de woning van één van de initiatiefnemers gebracht. De schuur, de woonkamer en een kamer op de bovenverdieping staan helemaal vol met de cadeautjes. Het hele weekend zijn vrijwilligers bezig geweest om alles te sorteren en in te pakken.
Vanaf vandaag worden de zakken met cadeautjes bij de gezinnen gebracht. Daarvoor worden hulpsinterklazen en Zwarte Pieten ingezet. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.