ChristenUnie snapt niets van uitblijven dividend Vitens

De fractie van de ChristenUnie in de Provinciale Staten snapt niet waarom waterbedrijf Vitens geen dividend uitkeert. De provincie is aandeelhouder van het waterbedrijf en volgens de partij loopt de provincie hierdoor veel geld mis.

Vitens keert geen dividend uit, omdat het wil investeren. Oude waterleidingen moeten worden vervangen, productiecapaciteiten moeten worden gerenoveerd en er moet nieuwe capaciteit bijgebouwd worden. Dit allemaal omdat de vraag naar water toeneemt.

Tekort
"Er komt nu een gat van 800.000 euro in de begroting van de Provincie Overijssel voor 2019", concludeert CU-Statenlid Stelpstra. "Tevens is in de begroting van 2020 ook al verwachte inkomsten opgenomen van 750.000 euro." Als ook volgend jaar het dividend niet uitgekeerd zou worden, zou dat volgens de ChristenUnie een verlies van 1,5 miljoen euro betekenen voor de provincie.

Ook wil Stelpstra weten of deze stap van Vitens bekend was bij het College van Gedeputeerde Staten, of dat ze er mee hebben ingestemd. De provincie Overijssel is voor 13,4 procent eigenaar van het waterbedrijf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: