Rick Brink stopt als raadslid in Hardenberg: te druk met ministerschap

Rick Brink stopt als raadslid van de gemeente Hardenberg. Hij kan het raadslidmaatschap niet meer combineren met zijn werkzaamheden als Minister van Gehandicaptenzaken. In juni van dit jaar werd Brink tijdens een live televisieshow gekozen als de eerste 'Minister van Gehandicaptenzaken' voor Nederland. 

"Ik vond het een ontzettende eer onderdeel te mogen zijn van het gemeentebestuur van onze mooie gemeente Hardenberg en ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt", aldus Brink in een reactie. 

Lastig combineren

"Nu ik een aantal maanden minister van Gehandicaptenzaken ben, heb ik ontdekt dat niet alleen het fractievoorzitterschap, maar ook het raadslidmaatschap lastig te combineren is met een baan die zich voornamelijk afspeelt in het westen van het land."

Brink wordt als fractievoorzitter van het CDA opgevolgd door Piet Cees van der Wel. Hij betreurt het vertrek van Brink. "We zijn Rick enorm veel dank verschuldigd. We gaan hem in de fractie echt ongelooflijk missen. Maar we zijn ook enorm trots hoe Rick in zijn nieuwe rol ook de gemeente Hardenberg op de kaart zet."

17 december
Als raadslid wordt Rick opgevolgd door Patrick Rossen uit Lutten. De gemeenteraad van Hardenberg neemt op dinsdag 17 december afscheid van Brink, dat is de laatste raadsvergadering van het huidige kalenderjaar 2019. Zijn opvolger Patrick Rossen zal in 2020 geïnstalleerd worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg Vechtdal Rick Brink Nieuws
Deel dit artikel: