Kilometerslang oliespoor op de IJssel bij Deventer, Rijkswaterstaat doet onderzoek

Op de IJssel ligt een oliespoor van ruim tien kilometer lang. Hoe de vloeistof in het water is terechtgekomen, is onduidelijk. De olie drijft stroomafwaarts richting Zwolle. 

Rijkswaterstaat is bezig met onderzoek naar de olievlek. Ze heeft monsters genomen van het water om te bepalen hoe ernstig de vervuiling is en om welke vloeistof het precies gaat. 

Ook is er een drone in de lucht, daarmee kan worden gekeken hoe groot het vervuilde oppervlakte is en waar de olie vandaan komt. Na het onderzoek gaat Rijkswaterstaat bepalen wat er moet gebeuren. 

Kilometers lang

Een binnenvaartschipper die over de IJssel vaart zegt tegen de NOS dat het oliespoor kilometers lang is. Volgens omstanders ruikt het naar diesel. 

Opheldering

GroenLinks Overijssel gaat het provinciebestuur om opheldering vragen. De partij wil weten hoe groot de milieuschade is en welke maatregelen er worden genomen om de schade te beperken.

Ook wil GroenLinks weten of er risico's zijn voor de volksgezondheid, omdat het water in de IJssel naar het IJsselmeer stroomt en dat is onze nationale zoetwatervoorziening.

Kilometers lang oliespoor op IJssel bij Deventer, Rijkswaterstaat doet onderzoek (Foto: Jasper Hutten)
Kilometers lang oliespoor op IJssel bij Deventer, Rijkswaterstaat doet onderzoek (Foto: Jasper Hutten)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer olie IJssel Nieuws
Deel dit artikel: