nieuws

Boeren protesteren in Diepenheim bij bezoek D66-Kamerlid Tjeerd de Groot

Boeren laten opnieuw van zich horen, ditmaal bij cultuurcentrum De Pol in Diepenheim. Zo'n dertig trekkers parkeerden daar vanmiddag voor de deur vanwege Politiek in de Pol. In deze live talkshow is het thema ditmaal de toekomst van de Nederlandse boer. Speciale gast: D66-kamerlid Tjeerd de Groot, die zijn omstreden halvering-van-de-veestapel-uitspraak komt toelichten.
In de talkshow gaat De Groot, onder leiding van presentator Hans Verbeek, in gesprek met CDA-wethouder Erik Volmerink over de toekomst van de landbouw in Nederland. 
Boeren protesteren bij de komst Tjeerd de Groot in Diepenheim
De boeren hebben koffie aangeboden gekregen en mogen wachten in de hal. De sfeer is gemoedelijk, stelt ook Suzanne Heersink. Zij is één van actievoerders: "Het was een spontane actie, vanmiddag bedacht. We willen Tjeerd de Groot laten weten dat we hem en zijn uitspraken niet zijn vergeten."

Niet verstoren
Dat is dan ook het enige doel van de boeren, vervolgt Heersink. Want het programma verstoren, da's absoluut niet aan de orde: "Nee, zeker niet. En we hebben ook geen gezamenlijk verhaal dat we hem willen vertellen. Hij is net wel even buiten geweest, heeft ook met wat boeren gesproken, maar da's op persoonlijke titel."
Boeren protesteren bij de komst Tjeerd de Groot in Diepenheim
Boeren protesteren bij de komst Tjeerd de Groot in Diepenheim © RTV Oost
Terwijl het programma in volle gang is mogen de boeren wachten in de hal tot het afgelopen is. Pas als De Groot vertrekt, vertrekken ook de boeren. Heersink: "Niet om hem te spreken, maar om het beeld. Hij moet hier weg gaan met die trekkers op het netvlies. We willen dat hij dat beeld onthoudt als hij naar huis rijdt."

Uitverkocht

Het programma zou eigenlijk op 10 november plaatsvinden, maar moest toen door familie-omstandigheden worden verzet naar vandaag. Het is uitverkocht.
Vertrek van de protesterende boeren in Diepenheim
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.