nieuws

Hoogland, Van den Berg en Ten Hag bij genomineerden NOC*NSF Sportgala

Van den Berg en Hoogland
Van den Berg en Hoogland © Pro Shots
Baanwielrenners Jeffrey Hoogland uit Nijverdal en Roy van den Berg uit Kampen en voetbaltrainer Erik ten Hag uit Oldenzaal zijn genomineerd voor het NOS | NOC*NSF Sportgala. De vakjury heeft uit een lijst met voorgeselecteerde sporters een keuze gemaakt.
Hoogland en Van den Berg zijn genomineerd met de teamsprintploeg. Met Matthijs Büchli en Harrie Lavreysen werd de Europese en wereldtitel gegrepen. Ze gaan de strijd aan met voetbalclub Ajax, de Nederlandse voetbalvrouwen (met daarbij ook enkele Overijsselse speelsters) en de roeiers dubbelvier.

Ten Hag

Ajax-trainer Ten Hag strijdt met twee anderen om de titel Coach van het Jaar. Dat zijn Hugo Haak van de baansprinters en Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalvrouwen.

Krol en Wild vallen af

Bij mannen stond schaatser Thomas Krol uit Deventer op de lijst met voorgeselecteerden, maar zit niet bij de genomineerden. Daar gaat het nog tussen voetballer Virgil van Dijk, wielrenner Mathieu van der Poel en autocoureur Max Verstappen. Bij de vrouwen viel wielrenster Kirsten Wild uit Zwolle af. Daar gaat de winst naar atlete Sifan Hassan, shorttrackster Suzanne Schulting of wielrenster Annemiek van Vleuten.
De winnaars worden op 18 december bekendgemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.