nieuws

Wat vind jij: We slaan door in het beperken van knalvuurwerk, carbid en vreugdevuren

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
De vreugdevuren in Den Haag zijn verboden, nadat het vorig jaar grandioos mis ging. Knalvuurwerk wordt aan banden gelegd, de zwaarste soorten worden zelfs verboden. En het grote carbidkanon van Henry en zijn vrienden uit Steenwijk? Mag ook niet meer van de burgemeester.
De Steenwijkse vrienden kregen te horen dat ze een speciale vergunning moesten aanvragen, omdat 'dit een wapen of explosief zou zijn'. Een gemeentewoordvoerder vertelt tegen de Telegraaf dat het bouwwerk en de hoeveelheid kruit van deze carbidschieters dermate groot zijn, dat hierdoor de veiligheid niet gewaarborgd kan worden.
De gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid, dus in dat licht is een dergelijk besluit te billijken. Zeker als, zoals in Den Haag vorig jaar, de vooraf gemaakte afspraken worden geschonden. Maar aan de andere kant: het ging nog nooit mis met het kanon in Steenwijk. En zo lang er illegaal vuurwerk is, heeft een verbod van legaal en minder zwaar knalvuurwerk dan wel zin?
Wat vind jij? Heeft de overheid gelijk als het de teugels aantrekt als het gaat om vuur en vuurwerk? Of slaan we door in het verlangen naar veiligheid? Stem en reageer, hier en op Facebook. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.