nieuws

'Buitengewoon trots': Hardenberg en Deventer domineren de provinciale Horeca Prijzen

Wethouder Te Rietstap reikt prijs uit aan lunchroom De Koffiepot in Hardenberg
Wethouder Te Rietstap reikt prijs uit aan lunchroom De Koffiepot in Hardenberg © GS Media
Wethouder Alwin te Rietstap van Hardenberg mocht vandaag maar liefst drie horecazaken in zijn gemeente feliciteren. Zowel lunchroom De Koffiepot, hotel De Zilveren Maan als de organisatie van het Strawberry Fields Festival zijn in hun categorie provinciewinnaar geworden van de Nederlandse Horeca Prijzen. Ook Deventer sleepte drie titels in de wacht.
Te Rietstap is 'buitengewoon trots' op zijn prijswinnaars. Hij staat dan ook te stralen op het moment dat hij bij De Koffiepot de prijs mag uitreiken. "In mijn ogen heeft deze ondernemer verdiend gewonnen", verklaart hij.
"Als je hier langsloopt, zie je een goedgevulde zaak. Je ziet dat mensen hier graag komen, je hoort het van mensen uit de samenleving. Dat laat de prijs die ze gewonnen hebben, ook wel zien."

Baat bij veel volgers

Horecazaken door heel Nederland konden zich de afgelopen tijd opgeven voor de Nederlandse Horeca Prijzen, De provinciewinnaars in de elf categorieën werden bepaald na een online stemronde, waarbij zowel het aantal stemmen als de gemiddelde waardering meetelden.
Eigenaar Tamara Meertens van De Koffiepot: "Aan de hand van Facebook hebben wij onze gasten proberen te laten stemmen op ons. Wij hebben veel volgers, dus daar hebben we veel baat bij gehad."

Deventer ook succesvol

Behalve Hardenberg is ook Deventer een succesvolle Overijsselse speler; ook daar werden drie horecazaken uitgeroepen tot de beste in hun categorie. Het gaat om bedrijfsrestaurant Konnected, cafetaria Frietmeester en restaurant Happerij Tapperij De Expeditie.

De andere winnaars voor Overijssel zijn:

* Cafe Rocks in Enschede (in de categorie Café/Bar)
* La Bomba in Denekamp (in de categorie IJssalons)
* Svens Barista in Oldenzaal (in de categorie Koffiezaak)
* TVO Kantine in Hengelo (in de categorie Sportkantine/Clubhuis)
* Parkpaviljoen De Wezenlanden in Zwolle (in de categorie Strandpaviljoen)

Landelijke winnaars

De horecaverkiezing wordt op 20 januari 2020 afgesloten met een Award Festival in Studio's Aalsmeer, gepresenteerd door Jan Versteegh, Kim Kötter en Miss Nederland Rahima Dirkse.
Dan worden ook de landelijke winnaars in elke categorie bekendgemaakt. Die winnaars worden bepaald door een vakjury, die een keuze maakt uit alle twaalf provinciewinnaars.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.