nieuws

'Bij de Buurvrouw' langs N35 al na drie maanden dicht

Het pas geopende train- en werkcentrum Bij de Buurvrouw langs de N35 bij Heino, dat ook ruimte aan vergaderzalen en horeca bood, is gesloten. Aan het pand hangen briefjes met daarop de tekst 'gesloten in verband met faillissement'.
Ongeveer twee weken geleden geleden sprak de rechtbank het faillissement uit van drie handelsnamen van bedrijven gevestigd in het pand aan de Zwolseweg 79a in Heino.
Het ging om Ons Werkt BV, Train- en Werkcentrum Zwolle BV en Flexvergaderen Marslanden. Opvallend: Bij de Buurvrouw is geen geregistreerde naam op het betreffende adres.

Opvallend

Die handelsnaam staat dan ook niet ingeschreven op het adres waar 'Bij de Buurvrouw' eigenlijk gevestigd is. Een adres in Hellendoorn, het thuisadres van eigenaar Nico Buitink, wordt gebruikt als vestigingsadres bij de Kamer van Koophandel.
Ook opvallend: hoewel Bij De Buurvrouw al sinds 11 september open is, is de naam pas sinds 22 november geregistreerd. Drie dagen na het faillissement van de handelsnamen die op Zwolseweg 79a ingeschreven stonden.

Onbekend hoeveel mensen in dienst
De curator van Ons Werkt BV, Train- en Werkcentrum Zwolle BV en Flexvergaderen Marslanden geeft aan dat hij niet verwacht dat de failliete handelsnamen een doorstart maken.
Aan het personeel is ontslag verleend. Hoeveel personeelsleden er exact in dienst waren, is nog een vraag voor de curator. Hij vermoedt in ieder geval minder dan tien mensen.

Pand gesloten door curator
Afgelopen vrijdag sloot de curator het pand. De termijn om bezwaar tegen het uitgesproken faillissement te maken, was verlopen. Toen de huurder van het pand afgelopen donderdag de sleutels nog niet ingeleverd had, ging de curator ze vrijdag halen.
Ter plekke constateerde hij dat er nog activiteiten in het pand plaatsvonden. En dat terwijl het bedrijf dat het gebouw huurde, failliet is. Daarop besloot hij het pand te sluiten.

'We willen het pand kopen'
De eigenaar van de bedrijven, Nico Buitink, liet RTV Oost zo'n twee weken geleden weten dat hij niet verwachtte dat het faillissement van Ons Werkt grote gevolgen zou hebben.
Overigens verwacht Buitink het pand eind deze week weer in gebruik te nemen. "We willen het pand kopen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.