nieuws

Nieuwe snelheidsborden worden in maart langs snelwegen geplaatst

De nieuwe borden worden klaargemaakt voor gebruik
De nieuwe borden worden klaargemaakt voor gebruik © ANP / Vincent Jannink
De nieuwe maximumsnelheid op snelwegen lijkt in maart in te kunnen gaan. De nieuwe verkeersborden, met daarop de maximumsnelheid van 100, worden tussen 12 en 16 maart geplaatst. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer.
Door deze snelheidsverlaging wordt er door het verkeer minder stikstof uitgestoten, waardoor er meer ruimte ontstaat voor de bouwsector. Zo kunnen er in heel Nederland volgend jaar zo'n 75.000 huizen gebouwd worden.
De Nederlandse snelwegen lijken dus halverwege maart klaar te zijn voor de nieuwe regels, al houdt de minister een slag om de arm. Als de werkzaamheden bijvoorbeeld door slecht weer niet door kunnen gaan, worden de nieuwe borden tussen 26 en 30 maart in de grond geslagen.

Definitief besluit

Van Nieuwenhuizen neemt over twee weken een definitief besluit over de snelheidsverlaging. Mogelijk wordt dan duidelijk wanneer het nieuwe snelheidslimiet geldt. 
De maximumsnelheid gaat tussen zes uur 's ochtends en zeven uur 's avonds omlaag op wegen waar je nu 120 of 130 mag rijden. Op autosnelwegen waar nu lagere maximumsnelheden gelden, verandert niets.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.