Oud-wethouder Deventer grijpt naast Europese titel voor 'grensverleggende politicus'

Jan Jaap Kolkman uit Deventer is er niet in geslaagd de titel 'Innovation in politics' te winnen. Kolkman was genomineerd voor de prestigieuze prijs met een project van woonzorgcentrum Humanitas.

Dat werd vanavond bekendgemaakt tijdens een awardshow in de Duitse hoofdstad Berlijn, waar ook de Duitse president Frank Steinmeijer en Oostenrijkse president Alexander van der Bellen aanwezig waren.

Humanitas

Kolkman heeft als voorzitter van de Raad van Toezicht bij Humanitas in van 2012 tot en met 2014 en als wethouder Wonen en Zorg in de periode van 2014 tot 2019 meegeholpen het woonzorgcentrum Humanitas om te bouwen. Van een traditioneel verzorgingshuis voor ouderen werd het een plek waar jongeren en ouderen elkaar over de generaties heen ontmoeten en elkaar met activiteiten zoveel mogelijk inspireren en helpen.

Bij jongeren gaat het van tienermoeders tot studenten tot jongeren die zelfs hun indicatie voor jeugdzorg inleveren. De wisselwerking met de buurt leidt ertoe dat Humanitas een onderdeel van de woonwijk is geworden. Als wethouder heeft Kolkman zich zowel vanuit de WMO als de jeugdzorg hiervoor ingezet.

Jury

Het project was door een jury bestaande uit duizend Europeanen genomineerd in de categorie 'Verbonden samenleving' en doorgedrongen tot de laatste acht. De winst ging uiteindelijk naar Anna Francis uit het Verenigd Koninkrijk. Zij won de prijs voor het Frome Community Fridge Project.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Jan Jaap Kolkman Humanitas Deventer Nieuws
Deel dit artikel: