nieuws

'Levend' kunstwerk 't Wiefie overhandigt vijfhonderd handtekeningen aan cultuurwethouder Hengelo

Drie maanden geleden begon ze met het afplakken van haar kunstwerk 't Wiefie in Hengelo, vanavond overhandigde ze een petitie aan wethouder Bas van Wakeren van cultuur. Kunstenares Guusje Beverdam laat het er niet bij zitten. Uit onvrede over het kunst- en cultuurbeleid van de stad voert ze actie. 
Verkleed als haar kunstwerk 't Wiefie bezocht Beverdam, met ruim vijfhonderd handtekeningen op zak, de raadsvergadering van de gemeente Hengelo. Daar werd vanavond de kunst- en cultuurvisie voor de periode 2014-2020 geëvalueerd en vooruit geblikt. 

Nek omgedraaid

"In de afgelopen jaren krijg je toch de indruk dat zo langzamerhand de beeldende kunst de nek wordt omgedraaid. Het is steeds slechter en beroerder geworden en dus was het tijd voor actie", aldus Guusje Beverdam.

Goede moment

Wethouder Bas van Wakeren nam de petitie en de handtekeningen in ontvangst. Volgens Van Wakeren het 'goede moment' omdat het onderwerp vanavond werd besproken.

Haalt niets uit

Naast Beverdam was er nog een handjevol kunstenaars en de Stichting HeArtGallery aanwezig. De stichting stopt eind dit jaar en de galerie gaat dicht. Volgens voorzitter Jan Noltes is de petitie van Guusje Beverdam een sympathieke actie maar zal naar verwachting waarschijnlijk niets uithalen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.