nieuws

Motie over N35 aangenomen: kabinet en provincie moeten zo snel mogelijk knoop doorhakken

N35 bord
N35 bord © RTV Oost
Het kabinet en de provincie Overijssel moeten zo snel mogelijk een knoop doorhakken over de aanpak van de N35. Een motie van de VVD en PVV hierover is vanmiddag door een ruime meerderheid aangenomen door de Tweede Kamer. Een andere motie van het CDA over de N35, waarin de provincie Overijssel en het kabinet worden opgeroepen om samen een einddoel te bepalen, haalde het ook.
Twee weken geleden schreef minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dat de aanpak van de provinciale weg tussen Nijverdal en Wierden één tot drie jaar vertraging oploopt door de gevolgen van de stikstofcrisis. Het gaat hierbij om het deel van de weg tussen Nijverdal en Wierden.
In de motie van PVV-Kamerlid Roy van Aalst eiste de Enschedeër, samen met VVD-collega Remco Dijkstra, dat er eerder duidelijkheid komt over de toekomst van de N35. Van Aalst is blij dat de motie is aangenomen. "We willen dat de provincie en de minister op korte termijn bepalen welke marsroute er moet worden genomen en wie wat betaalt." Op welke termijn dit nu gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Motie CDA

De provincie Overijssel is bereid om 120 miljoen euro cofinanciering op tafel te leggen. Daarnaast is het bereid om extra geld voor te financieren om zo de versnelling van de N35 voor elkaar te krijgen. Het CDA riep daarom in een motie op dit aanbod te bespreken en een gezamenlijk einddoel te bepalen. Dit voorstel werd ook door een Kamermeerderheid aangenomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.