nieuws

Boekelo zet zich in voor 'dappere' Mynke

De video waarin de 14-jarige Mynke uit Boekelo vertelt over haar ziekte, haarverlies en haarwerk, heeft veel losgemaakt. Ruim 250 mensen reageerden op de video. Die noemen Mynke 'sterk', 'prachtig' en 'dapper'. Nu komt Boekelo voor Mynke in actie. 
rtvoost-menu-haarwensen-2-evenementen
Mynke maakt met haar boodschap zoveel indruk dat de Nederlands hervormde kerk van Boekelo, Usselo en Twekkelo honderdvijftig euro voor Stichting Haarwensen ophaalde door middel van collectegeld. "Lang leve Boekelo", aldus moeder Marian. "Het is hier echt ons kent ons. Vanmiddag is er op de school van Mynke vergaderd en ook daar willen ze een ludieke actie opzetten." 

Acties en reacties

Verder halen kinderen uit de buurt beetje bij beetje geld op voor Haarwensen. "Die gingen langs de deuren om lege flessen op te halen. De een heeft al vijftig euro gedoneerd, de ander dertig. Iedereen is er heel druk mee." 
Ook onbekenden werden geraakt door het verhaal van Mynke, die door een hersentumor haar lokken verloor. De 14-jarige werkt keihard aan haar herstel in revalidatiecentrum Roessingh, waar inmiddels ook iedereen haar video heeft gezien. 
"Ik had deze belangstelling niet verwacht", aldus Marian. "Het is heel mooi dat we van iets negatiefs, iets positiefs hebben kunnen maken."

Knipdag, doe je mee?

Op woensdag 18 december 2019 organiseert RTV Oost een knipdag. We roepen iedereen op die minimaal dertig centimeter ongekleurd wil doneren, langs te komen bij de aangesloten kapsalons. Deze kapsalons worden later nog bekendgemaakt. Spaar tot die tijd je haar en maak kinderen blij die door ziekte hun eigen haar moeten missen.
Zijn je lokken niet geschikt voor donatie? Geld is ook ontzettend welkom. "Per week worden er vier haarwerken uitgedeeld aan jonge kinderen. Dat kost in totaal zesduizend euro", weet Marian. Interesse? Klik hier voor alle informatie over doneren en Stichting Haarwensen.
Vorige week vertelde Mynke waarom een haarwerk zo belangrijk voor haar is. Bekijk haar verhaal in onderstaande video: 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.