nieuws

Jan Pierik voorgedragen als nieuwe burgemeester Borne

Jan Pierik voorgedragen als nieuwe burgemeester Borne
Jan Pierik voorgedragen als nieuwe burgemeester Borne © Gemeente Borne
De gemeenteraad van Borne draagt Jan Pierik voor als nieuwe burgemeester. Dat is vanavond tijdens een besloten raadsvergadering bepaald.
De 60-jarige Pierik woont in Zutphen en is momenteel directeur van de Veiligheids- & Gezondheidsregio Gelderland-Midden, waar hij 1850 medewerkers onder zich heeft. Hij is geboren en getogen in het landelijke gebied rond Bentelo.
Eerder heeft Pierik onder meer een dreigend faillissement bij Ambulance Oost afgewend in de periode 2006-2008. De keuze van de vertrouwenscommissie viel op hem, omdat hij "doortastend, duidelijk, benaderbaar, met een goede visie en organisatorisch sterk is over gekomen".

Vertrek Welten

In totaal hebben 21 kandidaten gesolliciteerd op de functie, zeven vrouwen en veertien mannen. Er ontstond een vacature door het vertrek van Rob Welten naar Haaksbergen. Sinds het vertrek van Welten was Gerard van den Hengel interim-burgemeester.
De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze voordracht wordt normaal gesproken overgenomen. De nieuwe burgemeester zal tijdens de raadsvergadering op 28 januari 2020 worden geïnstalleerd. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.