Nationaal park Weerribben-Wieden krijgt 'landmarks': "We willen toeristen verleiden"

Nationaal Park Weerribben-Wieden krijgt speciale 'landmarks'. Dat zijn volgens de gemeente Steenwijkerland welkomstpoorten die helpen om bezoekers op gastvrije manier door het gebied te leiden. "Met de landmarks willen we toeristen verleiden om verschillende aantrekkelijke plekken te bezoeken", zegt wethouder Bram Harmsma. 

"Voorheen was het niet altijd duidelijk waar je het gebied binnen kwam en wat er te doen is. De landmarks versterken op een positieve manier de herkenbaarheid van het gebied."

Poorten

Kunstenaar Erick de Lyon ontwerpt alle toegangspoorten. Hans van de Beek van Staatsbosbeheer is blij met het eerste ontwerp. "Dit prachtige opvallende ontwerp gaat echt het verschil maken."

Hij vervolgt: "Ik ben ervan overtuigd dat de landmarks ons gaan helpen de toerist te verleiden om ons mooie gebied te bezoeken. Waarbij we rekening houden met plekken waar nog veel ruimte is voor toerisme en met plekken waar we kwetsbaar natuurgebied hebben."

Lokale leveranciers

Samen met lokale rietsnijders moeten de poorten gemaakt worden van riet en zwart staal. "Zoals Parijs de Eiffeltoren heeft, zo krijgen wij stoere herkenbare poorten: gemaakt met materialen die verwijzen naar de geschiedenis van het gebied", zegt Bea Claessens van Natuurmonumenten.

De landmarks moeten in 2020 geplaatst worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.