Provincie moet duidelijkere regels opstellen voor riettelers in natuurpark Weerribben-Wieden

De provincie Overijssel heeft verzaakt in een geschil met drie riettelers in het natuurgebied Weerribben-Wieden. Daarom heeft de Raad van State vandaag delen van het zogeheten natuurbeheerplan, waarin regels staan voor riettelers, voor deze gebieden vernietigd.

Eind mei oordeelde de Raad dat de provincie in het beheerplan geen duidelijke regels had gemaakt voor de riettelers. Volgens de rietsnijders beperkt het beheerplan hun activiteiten. Zo zouden ze opeens vergunningen moeten aanvragen voor activiteiten die ze al heel lang verrichten in het natuurgebied. De Raad van State was het eens met hun kritiek.

Huiswerk

De provincie kreeg opdracht om binnen 26 weken met een heldere regeling te komen. Dat is niet gebeurd. De reden waarom dit niet is gebeurd, heeft de Raad niet bekendgemaakt. Het beheerplan is nu dus op enkele delen ongeldig verklaard.

De provincie zal opnieuw moeten bedenken hoe de activiteiten van de rietsnijders in de beschermde gebieden moeten worden geregeld. Dat moet binnen twaalf weken gebeuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: