Bijna honderd aanmeldingen voor brandweer IJsselland na wervingscampagne

De campagne #watdoejijover4minuten van de brandweer is een groot succes. In de regio IJsselland zoekt de brandweer zeker zeventig mensen, bijna honderd mensen solliciteerden afgelopen maand naar de functie van brandweervrijwilliger. 

De campagne werd opgezet om nieuwe vrijwilligers te werven en is vernoemd naar de vier minuten die een vrijwilliger eigenlijk heeft om na een melding richting de kazerne te gaan voor een uitruk naar een ongeluk of brand.  

Sollicitanten

In totaal solliciteerden 94 mensen op functies bij verschillende posten. Brandweer IJsselland zocht onder meer vrijwilligers voor de posten Dalfsen, Luttenberg, Balkbrug, Raalte, Zwolle en Genemuiden. 

De komende weken krijgen de sollicitanten te horen of ze doorgaan naar het selectieproces. Dit bestaat uit een kennismakingsgesprek, selectiedag en de uiteindelijke definitieve selectie. Degenen die door mogen, worden aangemeld voor een tweejarige opleiding. 

Campagne werkt

Dat de campagne 'Wat doe jij over 4 minuten' werkt, wist brandweer Twente al. Zij begonnen de wervingscampagne een aantal maanden geleden en er zijn uiteindelijk 29 geschikte kandidaten overgebleven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.