nieuws

Je eigen kerstboom omzagen? Op dit perceel van landschap Overijssel mag dat!

Kun je niet wachten met het opzetten van de kerstboom? Vlak bij landgoed 't Holthuis kan je vandaag en zaterdag zelf een boom vinden en omzagen. Op de eerste dag zijn er al veel bezoekers. 
Vanaf de Zandsteenweg zie je de kerstbomen staan. Klaar om omgezaagd te worden. Voor tien euro mag je de boom meenemen en donateurs krijgen de boom gratis mee naar huis. 

"Leuker in de natuur"

Voor veel mensen die er lopen is het zoeken naar een kerstboom een uitdagende onderneming. Want, er staan er wel honderden, van anderhalf meter hoog tot wel vier meter hoog. "Ik ben hier met mijn hulptroepen", zegt een enthousiaste man terwijl hij naar zijn kinderen wijst.
"Het is leuker om hier te zoeken naar een kerstboom dan in een winkel".  

Fijnspar maakt plaats voor Sleedoorn

Volgens Harry Koster van Landschap Overijssel passen de fijnsparren niet in het beheer van het perceel. "We gaan er sleedoorns en meidoorns planten, want dat is beter voor de insecten. Daarom gaan we de bomen verkopen. Dat geld gaan we gebruiken voor het omvormen van dit perceel."
Mensen die een eigen kerstboom willen vinden en zagen, kunnen op vrijdag 6 december terecht van 13 tot 16 uur en zaterdag van 10 tot 15 uur. Op de website van Landschap Overijssel vind je de precieze locatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.