nieuws

Enschede Marathon en Volksbank Marathon Münster bundelen krachten

Enschede Marathon en Volksbank Marathon Münster bundelen krachten
Enschede Marathon en Volksbank Marathon Münster bundelen krachten © Stichting Enschede Marathon
Met ingang van de 2020-edities van de Enschede Marathon en de Volksbank Marathon Münster kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een combiklassement. Onder de noemer ‘EUREGIO-Meisterschaft ‘ strijden de deelnemers aan beide marathons om het officiële EUREGIO- kampioenschap.
Het eindklassement wordt opgemaakt na afloop van de Volksbank Münster Marathon, die op zondag 20 september 2020 wordt gehouden. De Enschede Marathon, die op zondag 19 april 2020 plaatsvindt, is dan al ruim vijf maanden achter de rug zodat er voor deelnemers aan beide evenementen ruim voldoende tijd is voor een goed herstel en een goede voorbereiding.

Groei

"We zijn enorm verheugd dat we de samenwerking met onze oosterburen weer kunnen hervatten", zegt Sandra Melief, directeur Stichting Marathon Enschede. "Beide marathons groeien nog steeds en kunnen elkaar met dit combiklassement versterken. De loopsport blijft onverminderd populair en in Enschede doen er jaarlijks bijna 600 Duitsers mee. Ik verwacht dat we door dit convenant het aantal deelnemers van beide evenementen kunnen laten groeien", aldus Melief.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.