nieuws

Transportbedrijf uit Fleringen krijgt 'korting' op boete, maar is alsnog duurder uit

Kleine korting op boete voor transportbedrijf uit Fleringen
Kleine korting op boete voor transportbedrijf uit Fleringen © ANP Foto
Transportbedrijf Gebroeders Oude Lenferink in Fleringen heeft een kleine 'overwinning' behaald in een rechtszaak bij de Raad van State. Het bedrijf kreeg een korting van iets meer dan 2000 euro op een boete van 41.000 euro. Maar vanwege de kosten van het inhuren van een advocaat zal het transportbedrijf financieel weinig opschieten met deze rechtszaak.
De boete van 41.000 euro werd uitgedeeld door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De Inspectie constateerde dat de ritten- en rusttijdenadministratie van het transportbedrijf niet deugde. Dat is al voldoende voor een zware boete, omdat met een onduidelijke administratie fraude kan worden afgedekt.
De Inspectie controleerde de administratie van het bedrijf in Fleringen nadat bij weginspecties in een maand tijd 82 gevallen van manipulatie van de ritgegevens waren geconstateerd.

Maximale boete

Volgens het geldende tarief per overtreding had de Inspectie een boete kunnen opleggen van ruim 360.000 euro. Maar er geldt een maximale boete van 41.000 euro. Daar kwam het transportbedrijf dus goed mee weg.

De boete is door de Raad van State iets verlaagd, omdat de hele procedure te lang heeft geduurd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.