nieuws

Rechter geeft geen oordeel over kwestie pur-huis, zaak niet-ontvankelijk

De bestuursrechter in Zwolle vindt dat er met het opruimen van het sloopafval van het pur-huis in Vriezenveen juridisch gezien geen sprake is van een bestuurlijk besluit. Deze handeling valt onder het civiele recht en daarom is de zaak niet-ontvankelijk verklaard.
In de uitspraak staat te lezen dat de bestuursrechter geen inhoudelijk oordeel geeft over het geschil tussen de familie en de gemeente Twenterand. Al tijdens de behandeling van de zaak stelde hij voor om met een bemiddelaar in gesprek te gaan. Als dat niet lukt is de civiele rechter voor de familie de enige mogelijkheid. 

Kosten ruim 61.000 euro

De familie Keijzer uit Vriezenveen wilde dat de rechter een oordeel zou vellen over de rekening voor het opruimen van het sloopafval dat overbleef na de sloop van de woning van de familie. De gemeente Twenterand stuurde Keijzer een rekening voor het afvoeren van het bouwpuin. De kosten zijn ruim 61.000 euro omdat het afval geclassificeerd werd als chemisch afval.
Het puin lag er al enkele weken omdat de familie geen enkel bedrijf bereid kon vinden om het te verwerken. Toen ze dan maar zelf aan de slag gingen om het pur van de stenen te bikken, raakten enkele mensen ziek. 

Ernstig ziek

Eerder heeft Keijzer de woning laten slopen omdat hij er niet langer met zijn gezin kon wonen. Tijdens een isolatieklus in januari 2013 ging het tijdens aanbrengen van het purschuim helemaal fout. Het gespecialiseerde bedrijf dat daarvoor verantwoordelijk was, erkende de fout en de gevolgen, maar de verzekering keerde niet uit. Het gezin met jonge kinderen kampte met ernstige gezondheidsklachten en knapte pas weer op toen ze in 2016 bij opa en oma introkken. 
Het huis is daarna gesloopt omdat het purschuim niet meer uit de muren verwijderd kon worden. De familie heeft plannen om er een nieuwe woning te bouwen. De vergunning daarvoor is inmiddels al verleend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.