nieuws

Nu ook groepsfase in de Champions League voor vrouwen

FC Twente Vrouwen tegen Wolfsburg in de Champions League
FC Twente Vrouwen tegen Wolfsburg in de Champions League © Orange Pictures
De Champions League voor vrouwen, waar dit jaar ook FC Twente aan deelnam, zal vanaf het seizoen 2021/2022 beginnen met een groepsfase in plaats van met het huidige knock-out systeem. Dat heeft de UEFA bekendgemaakt.
De Europese voetbalbond wil zo meer aandacht genereren voor het toernooi, met betere tijdstippen en meer media-aandacht. Ook worden de kwalificatie-eisen verruimd. De landen die de zes bovenste plekken op de Europese ranglijst innemen, mogen drie ploegen afvaardigen, de nummers zeven tot zestien twee. Nederland staat momenteel op de achtste plek op die coëfficiëntenlijst.

FC Twente

FC Twente reikte dit seizoen tot de achtste finales, waarin het kansloos werd uitgeschakeld door de Duitse kampioen VFL Wolfsburg. De ploeg van Tommy Stroot ging twee keer onderuit.

'Gamechanger vrouwenvoetbal'

De groepsfase moet overigens nog wel worden bereikt via voorronden. Daarin strijden zestien clubs in vier groepen van vier om acht plekken in de kwartfinales. De clubs spelen in de groepsfase, net als de mannen, drie thuis- en drie uitwedstrijden. "Dit besluit is een gamechanger voor het vrouwenvoetbal", toonde UEFA-baas Aleksander Ceferin zich opgetogen over het besluit.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.