nieuws

Wat vind jij: Terecht dat Hardshock in Hellendoorn geen vergunning meer krijgt: geen festival bij overmatig drugsgebruik

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Er komt geen tweede editie van het Hardshock Festival in de bossen bij Hellendoorn. De gemeente verleent namelijk geen nieuwe vergunning aan het veelbesproken hardcore-festival dat afgelopen zomer na vier jaar terugkeerde in Overijssel.
"Het is een festival waar geen alcohol gedronken wordt, maar wel veel pillen worden geslikt", is de uitleg van burgemeester Anneke Raven. Na afloop van de laatste editie van het festival werden speekseltesten afgenomen bij automobilisten die bij het festival geweest waren. De eerste twintig waren allemaal positief.
Het tweede argument is de strijd tegen criminaliteit. Raven: "Wij proberen de onderwereld tegen te gaan. We zijn blij als we een ecstasylab oprollen. Dan moet je het aan de voorkant niet faciliteren. Dat doe je op deze manier, omdat daar gewoon heel veel mensen komen die heel veel pillen gebruiken."
Vind jij het terecht dat de burgemeester geen vergunning meer verleent aan Hardshock? Of is een pilletje heel normaal op een festival? En hoe denk je over de feesten waar bezoekers zich tegoed doen aan de alcoholische versnaperingen? Praat met ons mee. In de reacties of op Facebook.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.