nieuws

Supermarktbranche niet blij met plannen van boeren om distributiecentra plat te leggen

Supermarkt / winkel
Supermarkt / winkel © iStock
De belangenbehartiger van de supermarktbranche, Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), is niet blij met de aangekondigde acties van boeren om de voedselvoorziening plat te leggen. Overijsselse boeren riepen vandaag op om distributiecentra van supermarkten te blokkeren.
Onder meer distributiecentra van de Jumbo in Raalte en Albert Heijn in Zwolle worden genoemd om te blokkeren. Ook denken boeren landelijk om rond de kerstperiode de voedselvoorziening plat te leggen. 
Waarschijnlijk wordt maandag meer bekend over acties. Dan gaat actiegroep Farmers Defence Force vergaderen over eventuele acties.

CBL

De belangenbehartiger CBL schrijft in een statement dat 'de aankondiging van Farmers Defence Force om de Nederlandse infrastructuur hard te treffen en de voedselvoorziening plat te leggen door distributiecentra van supermarkten te blokkeren ernstig is'.
Het CBL denkt ook dat boeren hiermee sympathie van mensen kwijtraakt. 

'Dezelfde kant'

'Boeren en supermarkten staan aan dezelfde kant. Wij streven hetzelfde doel na: elke dag lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen in Nederland. Het is zinloos om de consument met lege schappen, een lege koelkast en een sober kerstmaal te confronteren', staat ook in het statement.
Ook schrijft het CBL dat supermarkten alles zullen doen om ervoor te zorgen dat winkels kunnen worden bevoorraad. Daarnaast roept de brancheorganisatie alle partijen op, om met een oplossing te komen. Dit 'om snel uit de impasse te komen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.