nieuws

'Festivals weren zal drugsoverlast niet beperken'

Het Hardshock Festival
Het Hardshock Festival © Robin Podde
Het weren van festivals gaat de drugsoverlast niet beperken, dat denkt de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM). De reactie komt naar aanleiding van het besluit van de gemeente Hellendoorn om het Hardschock Festival geen vergunning te verlenen.
De VVEM betreurt dat wederom de associatie tussen festivals en drugs wordt gelegd, terwijl drugsgebruik boven alles een maatschappelijk probleem is. 'Drugsgebruik is een probleem dat van buiten de poorten een evenemententerrein op komt, niet andersom. Het verbieden van een feest zal het probleem niet verminderen', schrijft de organisatie in een persbericht.

Verplaatsing van het probleem

Volgens het VVEM verplaatst het probleem zich juist van festivals naar andere uitgaansgelegenheden. 'Uiteindelijk gaan gebruikers nog steeds onder invloed de weg op. Wij vinden dat in zulke gevallen altijd de dader ter verantwoording moet worden geroepen, niet de organisator van het evenement.'

Teleurgesteld

De VVEM zegt zich al jaren hard te maken voor voorlichting op- en rond evenementen, zodat bezoekers weten van de risico’s, zelf hun conclusies kunnen trekken en zelf hun verantwoordelijkheid nemen.
'Daarom vindt de organisatie, juist door de jarenlange inspanningen van de organisatoren, het uitermate storend dat een gezonde en hardwerkende branche op deze manier andermaal wordt weggezet als bron voor maatschappelijke en criminele problemen.'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.