nieuws

Twee jaar cel voor gewelddadige beroving Oldenzaal

Op de geroofde tas zat DNA van de veroordeelde Oldenzaler
Op de geroofde tas zat DNA van de veroordeelde Oldenzaler © RTV Oost
Een 37-jarige Oldenzaler is veroordeeld tot twee jaar cel voor een zeer gewelddadige, mislukte, overval op een cafetariahoudster begin dit jaar. De straf is acht maanden lager dan de eis. Bij de poging om een tasje te roven, werd de vrouw zeker tien keer tegen haar hoofd geschopt en meters over de grond gesleurd. 
Op de tas van de cafetariahoudster zit dna van de verdachte. Precies op de plek waar je een tas beetpakt als je hem wilt roven. Zelf verklaarde de vrouw bij de politie: "Ik wil niemand de schuld geven, maar het kan zomaar om één van de broers uit de buurt gaan." De vrouw slaapt nog steeds slecht en is iedere keer weer bang als ze langs het steegje loopt waar het is gebeurd.

Bekende

De Oldenzaler is een bekende van justitie. Zijn strafblad beslaat 46 pagina's, met onder meer overvallen op casino's in Duitsland. Samen met een partner in crime reed hij de pui uit de gokhallen, kraakte de automaten en ging snel weer weg. Hij heeft er zijn straf voor uitgezeten. 

In de kast

Krap een week na de overval op de cafetariahoudster zou de Oldenzaler volgens justitie betrokken zijn bij een gewelddadige overval bij een jonge Enschedeër thuis. Drie mannen hadden bij dat huis aangebeld, gevraagd of zijn broers thuis waren en de jongen vervolgens naar binnen geduwd.
Daarbij werd een hand op de mond van het slachtoffer gedrukt. Terwijl de jonge bewoner een kast werd ingeduwd, gingen de daders op zoek naar geld. Ze zijn er vandoor gegaan met 2.000 euro.

Beelden

De Oldenzaler kwam als mogelijke dader van deze overval in het vizier door herkenning op camerabeelden door de wijkagent. Die kent de Oldenzaler al zo'n 25 jaar.
Daarnaast zijn er gegevens van peilapparatuur onder de auto die bij de overval werd gebruikt. Die gegevens leidden naar de Oldenzaalse veelpleger. Maar omdat niet kan bewezen kan worden dat de Oldenzaler achter het stuur zat gaat de rechtbank tot vrijspraak over voor dit feit.

Plunjebaal hennep

Justitie is ook nog bezig met een zaak tegen dezelfde man rondom de diefstal van een enorme zak hennep. In april vorig jaar zou hij die samen met een aantal anderen hebben gestolen in Enschede. Bij een achtervolging van de politie zou die plunjebaal hennep uit de auto zijn gegooid. Justitie krijgt die zaak vooralsnog echter niet rond in de bewijsvoering.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.