nieuws

Steun jij al een van deze mooie doelen?

Overijssel in Actie
Overijssel in Actie © RTV Oost
10 prachtige Goede Doelen heeft RTV Oost dit najaar uitgekozen voor ‘Overijssel in Actie’. Wij volgen hulpvragen en hulpacties verspreid door de hele provincie. We vragen jouw aandacht voor bijvoorbeeld 'Help een Kind Sporten' of 'Jouw Haar Mijn Haar' maar ook vragen we speciale aandacht voor onder andere 'De Groene Wensboot'. Allemaal heel bijzondere projecten die de aandacht verdienen van jou en van mij en van vele anderen..

Jouw Haar Mijn Haar - Stichting Haarwensen

Ieder jaar verliezen zo'n 600 jonge patiëntjes hun haar door chemotherapie. Het duurt lang voordat de eerste donshaartjes weer zichtbaar zijn. Geen haar vinden veel kinderen en volwassenen, vaak heel erg. Met een kaal hoofd of een zichtbare pruik blijf je namelijk zien dat je ziek bent. Een echte mooi gemaakte pruik maakt het verschil. Zo kan een ziek kind zich weer gewoon kind voelen. 
De Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Het maken van een mooie pruik is erg arbeidsintensief en dus duur. 
Wil jij haar óf geld doneren? Klik hier voor meer informatie over de actie 'Jouw Haar Mijn Haar' en lees hoe je kunt helpen.
Lotte doneert haar mooie blonde haar
Lotte doneert haar mooie blonde haar © Inga Tjapkes

De Groene Wensboot

De Groene Wens Boot is een fluisterboot die speciaal gebouwd is voor mensen met een fysieke beperking. Een dagje varen is een heerlijk uitje voor gezinnen en families en vrienden die iemand in een rolstoel of rolbed in hun midden hebben. De boot vaart van 15 maart tot 15 november in nationaal Park de Weerribben-Wieden. Op dit moment staat de Groene Wens Boot voor twee hele grote uitgaven waarvoor extra giften heel welkom zijn. Mooi doel toch? Kijk hier voor meer info.
Groene Wensboot
Groene Wensboot © RTV Oost

Help een kind sporten

Vind jij ook dat ieder kind moet kunnen sporten? Ieder weekend staan honderdduizenden kinderen op het voetbalveld, hockeyveld of op de tennisbaan of zijn ze in de zaal aan het basketballen of volleyballen. Toch zijn er ruim 423.000 kinderen die leven in gezinnen met een inkomen onder het sociaal minimum. 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Dat zijn gemiddeld 3 kinderen per klas. De ouders van deze kinderen hebben vaak geen geld om het lidmaatschap van een sportvereniging en een sporttenue te betalen. Kijk hier voor meer informatie over dit belangrijke doel.
Help een kind sporten
Help een kind sporten © Sport en Cultuurfonds
Kijk hier voor meer informatie over alle Goede Doelen van Overijssel in Actie. Ook vind je hier informatie over hoe jij kunt steunen of doneren.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.