nieuws

Groep acht van De Zaaier in Nieuwleusen in actie voor twee zieke juffen

Drukte op de markt voor KWF
Drukte op de markt voor KWF © RTV Oost
Wat doe je als twee juffen van jouw school kanker hebben? Groep acht van basisschool De Zaaier in Nieuwleusen kwam in actie tegen kanker en hield vandaag een markt op school om geld in te zamelen voor KWF.
Juf Annemarie van groep acht heeft borstkanker en moet zware behandelingen ondergaan. Ook juf Dianne is al twee jaar uit de running vanwege de ziekte. Juf Dianne had dezelfde groep in groep zes toen ze uitviel.
De kinderen van groep acht zijn er vol voor gegaan. Ze hebben lege flessen ingezameld, 150 kg kruidnoten verkocht, en ze zijn langs bedrijven en winkels gegaan om te vragen naar producten die ze als prijs kunnen verloten.
Video: Groep acht van De Zaaier zamelt geld in voor KWF
Markt 
Op school is vanmiddag een markt waar lekkere cakes, koeken en taarten worden verkocht. De kinderen verkopen ook lekkere tosti's en broodjes knakworst zodat je lekker kunt lunchen op school. Er is een beauty-hoek waar je nagels kunt lakken en je haar kunt laten vlechten.
En dat is niet alles. Er worden ook kerststukjes verkocht, kinderen kunnen zich laten schminken en er is een bingo met mooie prijzen. 

Erg druk

"Het idee komt van de leerlingen zelf. Het is altijd afwachten hoeveel mensen er komen maar het is wel erg druk", zegt leerkracht Chantal Haarst van groep acht.
Drukte bij de KWF actie op De Zaaier
Drukte bij de KWF actie op De Zaaier © RTV Oost
De initiatiefnemer van de hele actie is Larissa uit groep acht. "In mijn familie hebben we ook met kanker te maken. Nu hebben twee juffen het ook, dat heeft best veel invloed op je", zegt Larissa. "Vanaf dat ik kon praten, wilde ik kinderarts worden. Nu wil ik kinderoncoloog worden", zegt Larissa.

Opbrengst

De opbrengst is aan het einde van de dag meer dan 3.300 euro. En daar kan nog meer bij komen als de kerstcollecte van de kerstviering er straks nog bij opgeteld gaat worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.