nieuws

Winkelcentrum Stadshagen wordt flink uitgebreid

Het winkelcentrum in de Zwolse wijk Stadshagen gaat flink uitbreiden. Op een stuk grond langs de Duiker wordt een nieuw deel gebouwd met winkels die een aanvulling moeten zijn op het huidige aanbod.
De gemeente Zwolle heeft de aanbesteding van de nieuwbouw gegund aan Dura Vermeer. De bouwer heeft samen met Lidl Nederland de bouwplannen ontwikkeld.

Nieuwbouwwijk

Met de uitbreiding loopt het winkelcentrum vooruit op de verwachte groei van Stadshagen. Het huidige winkelcentrum is afgestemd op het huidige aantal inwoners van 25.000. Dat is soms nu al aan de krappe kant. Verwacht wordt dat de nieuwbouwwijk over een paar jaar groeit naar 32.000 inwoners.
Tussen de nieuwbouw en het bestaande winkelcentrum komt een plein dat een centrale functie krijgt. Volgens de gemeente wordt het een 'Stadsfoyer' dat een levendig ontmoetingsplein gaat vormen.
Wanneer de bouw gaat beginnen is nog niet bekend. Het bouwbedrijf moet de plannen nog verder uitwerken en praat daarover nog met winkeliers en buurtbewoners. Daarna kan er een planning worden gemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.