Automobilist met engeltje op schouder ziet water in Deventer haven aan voor parkeervak

Een automobilist in Deventer heeft vanochtend een engeltje op zijn schouder gehad. Hij zag in het donker een stuk van de haven voor een parkeervak aan en belandde daardoor met zijn auto in het water. De man kon zichzelf uit de auto redden en bleef daardoor ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde vanochtend vroeg bij de Derde Havenarm aan de Duurstedeweg.

De man wilde bij een bedrijf naast de havenarm parkeren, maar zag aan zijn rechterhand alleen parkeervakken voor elektrische auto's. Hij dacht dat er daarna 'gewone' parkeervakken volgden, maar daar bleek het einde van de kade te zijn.

Uit de auto geklommen

Terwijl de man dacht dat hij zijn auto een parkeervak in stuurde, bleek hij in werkelijkheid de kade af te rijden. De auto schoot met een wiel over de rand en gleed daarna steeds verder het water in. De man kon zichzelf redden door een raampje open te doen en uit de auto te klimmen.

De bestuurder raakte niet gewond en is in een kantoorpand opgevangen. Spullen van de man die uit de auto dreven, zijn aan de kant gehaald. De auto werd vanmiddag uit het water gehaald en is total loss afgevoerd met een berger.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer auto te water 112 Nieuws
Deel dit artikel: