nieuws

Rabobank sluit voorlopig geen geldautomaten ondanks plofkraak in Tubbergen

Poging tot plofkraak op pinautomaat in Tubbergen
Poging tot plofkraak op pinautomaat in Tubbergen © News United / Dennis Nengerman
De Rabobank haalt vooralsnog geen geldautomaten weg uit dorpen en steden, na de plofkraakpogingen in Tubbergen en het Limburgse Baarlo. Beide automaten zijn van de Rabobank, die in 2017 al maatregelen aankondigde om geldautomaten beter te beschermen en criminelen te ontmoedigen. Bij de beide plofkraakpogingen werd geen geld buitgemaakt.
Vannacht werd rond half vier een poging gedaan een geldautomaat aan de Eendracht in het centrum van Tubbergen op te blazen. Dat mislukte dus, maar omdat de politie vermoedde dat er nog een explosief aanwezig was werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingeschakeld. De politie is op zoek naar getuigen. 

Maatregelen

Steeds vaker sluiten banken hun geldautomaten, vanwege het toegenomen risico op plofkraken. ABN AMRO sloot bijna vijfhonderd automaten. Het lijkt erop dat criminelen nu automaten van Rabobank proberen te kraken. 
Nederlandse banken zouden graag zien dat geld in automaten waardeloos wordt bij een plofkraak, bijvoorbeeld door verbranding. Er worden nu gesprekken gevoerd met De Nederlandsche Bank over aanpassingen van de huidige strenge regels voor het vernietigen van geld. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.