nieuws

Onze collega Sandra doneert het haarwerk van haar overleden zus aan Stichting Pruijck

Stel, je verliest je haar door ziekte, maar hebt geen geld voor een haarwerk van échte, gedoneerde lokken. Dan kan stichting Pruijck je helpen. De stichting is gevestigd in Bussum en wordt gerund door Jose van Kippersluis en Inge van Gulden. Daar staan gedoneerde pruiken die wachten op een tweede leven.
Onze collega Sandra verloor haar zus Leonique dertien jaar geleden aan melanoomkanker. Al die jaren heeft haar zwager de pruik van Leonique bewaard. Tot nu. Verslaggever Inga Tjapkes bracht hem naar stichting Pruijck, waar Jose en Inge er iemand anders blij mee kunnen maken.
rtvoost-menu-haarwensen-2-evenementen
"Door Overijssel in actie heb ik met mijn zwager en moeder besproken wat we wilden met de pruik. We hebben liever dat 'ie bij iemand goed terecht komt en dat er nog iets mee gebeurt", vertelt Sandra.

Stichting Pruijck

Voor Jose en Inge is het keer op keer speciaal als er een pruik binnenkomt. "Het is iedere keer weer een bijzonder moment als mensen zoiets intiems met ons kunnen delen en door willen geven aan een ander. Dat is eigenlijk de reden dat stichting Pruijck bestaat", aldus Inge.
In de pruikenruimte staan ontzettend veel haarwerken. Van grijs tot zwart en van lang tot kort. "Hier hebben we een groot gedeelte al uitgestald zodat mensen die komen direct kunnen zien wat ze eventueel zouden willen", legt Jose uit.  
Stichting Pruijck ontvangt de pruik van Leonique
Stichting Pruijck ontvangt de pruik van Leonique © RTV Oost

Voor wie?

Volgens Jose zijn de pruiken in principe voor alle mensen die om wat voor reden dan ook hun haar gaan verliezen. "We willen alle mensen een stukje blijer maken met een mooie pruik."
De stichting kan nog wel het een en ander gebruiken. Zo hebben Jose en Inge veel pruiken gekregen, maar zijn ze ook op zoek naar mensen die de pruiken, helaas, nodig gaan hebben. "We willen heel graag dat de pruiken een mooie bestemming krijgen", vertelt Jose.
Heeft u een pruik nodig of wilt u graag een pruik doneren? Kijk voor alle informatie op de website van stichting Pruijck
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.