nieuws

Wat vind jij: Lachgas moet landelijk verboden worden, ook al wordt de handhaving moeilijk

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Het kabinet wil een landelijk verbod op lachgas. Staatssecretaris Blokhuis vindt dat de gezondheidsrisico's die het spul met zich meebrengt niet langer genegeerd kunnen worden en dat actie nodig is. Maar dat de handhaving van het verbod niet gemakkelijk is, blijkt wel in Enschede.
Lachgas wordt gebruikt tijdens het uitgaan door sommige jongeren. Door het gas kom je in een korte 'trip' terecht, een soort roes.
Het gebruik van lachgas kan schadelijk zijn. Bovendien zorgt de combinatie van lachgas en alcohol voor overlast in het uitgaansleven. Dat was voor de gemeente Enschede een reden om lachgas te verbieden
Het handhaven van het verbod is moeilijk. Het lukt de gemeente niet om lachgas daadwerkelijk uit het nachtleven te verbannen. Daarnaast is lachgas makkelijk te verkrijgen bij groothandels. De patronen met lachgas worden namelijk ook in de horeca gebruikt voor het spuiten van slagroom. 
We zijn benieuwd wat jij vindt: als het handhaven van een lachgasverbod zo lastig is, moeten we het dan wel doen? Stem op de poll en reageer hieronder of op Facebook.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.