nieuws

Honderden VGZ-klanten kunnen mogelijk niet meer terecht bij Roessingh Enschede

Honderden VGZ-klanten kunnen mogelijk niet meer terecht bij Roessingh Enschede
Honderden VGZ-klanten kunnen mogelijk niet meer terecht bij Roessingh Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het lijkt erop dat honderden patiënten met een VGZ-zorgverzekering volgend jaar niet meer terechtkunnen bij revalidatiecentrum Roessingh in Enschede. De verzekeraar en het revalidatiecentrum kunnen het niet eens worden over de vergoeding van de zorg.
Het draait met name om de pijnbestrijding die Roessingh aanbiedt. Volgens VGZ is het effect daarvan niet wetenschappelijk bewezen.

Pijnbestrijders

Marc van Gestel, directeur van Roessingh en revalidatiearts, is het daar absoluut niet mee eens. "Ik daag ze uit om aan te tonen of mensen na onze behandeling nog op zoek gaan naar pijnbestrijders zoals pillen en poeders", zegt hij. "Als ze dat aantonen, stoppen wij acuut met de behandeling."
Dat andere klinieken al met soortgelijke behandelingen zijn gestopt, komt doordat ze al geen vergoeding meer krijgen, zegt Van Gestel. "Als verzekeraars de geldkraan dichtdraaien, is het logisch dat er geen water meer uitkomt", redeneert de directeur.

Niet akkoord met eindbod

Afgelopen week kwam de verzekeraar met een eindbod, waarmee Roessingh niet akkoord gaat, zegt Van Gestel. Als het revalidatiecentrum niet tot een akkoord komt met de verzekeraar, lijden daar volgens Van Gestel zo'n achthonderd tot duizend patiënten onder. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.