nieuws

Boeren gaan volgende week woensdag opnieuw actievoeren

Boeren gaan volgende week woensdag opnieuw actievoeren
Boeren gaan volgende week woensdag opnieuw actievoeren © RTV Oost / Chantal Everaadt
Boeren gaan op woensdag 18 december opnieuw actievoeren. Het Farmers Defence Force (FDF) heeft dat gisteravond besloten na overleg. De actiegroep overweegt de Nederlandse voedselvoorziening te ontregelen door wegen naar distributiecentra van supermarkten te blokkeren. 
De actiegroep laat in het midden of ze daadwerkelijk distributiecentra gaan blokkeren. Een woordvoerder van FDF laat weten dat de doelen pas op de ochtend zelf bekend worden gemaakt. 

Beleid stikstof

De boeren voeren actie, omdat ze het niet eens zijn met het beleid van de overheid omtrent de stikstofcrisis. Ook vinden ze dat ze te lang in onzekerheid verkeren. Het kabinet zou namelijk voor de kerst met een pakket aan stikstofmaatregelen komen, maar dit is uitgesteld naar januari. De berekeningen en de uitwerking van voorstellen vragen meer tijd.
In Nederland moet de stikstofuitstoot omlaag, omdat dit schadelijk is voor de natuur. Afgelopen mei bepaalde de Raad van State dat de manier waarop de overheid in vergunningsaanvragen omging met stikstof in strijd was met de wet. 

Acties

Het is niet de eerste actie die de boeren uitvoeren. In oktober gingen de agrariërs massaal met de trekker naar het Malieveld in Den Haag. Ook werden op- en afritten van snelwegen geblokkeerd en werd er geprotesteerd bij het provinciehuis in Overijssel en het RIVM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.