nieuws

Kerst in Oud Kampen viert 20 jarig jubileum; een blik achter de schermen

Kerst in Oud Kampen 2015
Kerst in Oud Kampen 2015 © RTV Oost / Erik Hogeboom
In twintig jaar tijd is 'Kerst in Oud Kampen' veranderd van een kerstfestival in een openluchttheaterfestival. Tegenwoordig niet alleen armoede, en winterse taferelen uit de tijd van Dickens, maar ook sprookjes, spektakel en fantasieverhalen. "Het gaat erom dat we de bezoekers van het populaire festival iedere keer opnieuw blijven verrassen", zegt artistiek leider Jan Liefting.
Voor de twintigste jubileumeditie wordt wederom flink uitgepakt. Zo'n twintig straattheater acts komen van eigen Kamper bodem, de overige dertig worden ingehuurd.
The Christmas Show van Kerst in Oud Kampen
De laatste jaren is er gewerkt aan een verdere professionalisering van het festival. "Dat moet ook wel, als je honderdduizend bezoekers naar de stad trekt kun je niet meer uit met bouwlampen, zeepkistjes en valse muziek"
"We worden kieskeuriger" zegt Liefting. "Ik moet soms ook mensen teleurstellen, niet alle muziekkoren uit Kampen kunnen meedoen, daarvoor is de ruimte in de oude binnenstad inmiddels te klein en de kwaliteit onder de maat."
Kerst in Oud Kampen 2018
Kerst in Oud Kampen 2018 © Peter de Haan
Gelukkig is en blijft er genoeg talent van eigen bodem over. Een voorbeeld daarvan leveren de achttien deelnemers van de jeugdtheatergroep van productiehuis Ventura, die dit jubileumjaar een spectaculaire "Christmas Show" op het grote podium laten zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.