nieuws

Deze mensen maken de prachtige kostuums voor Kerst in Oud Kampen

Kerst in Oud Kampen 2018
Kerst in Oud Kampen 2018 © Peter de Haan
Kerst in Oud Kampen bestaat twintig jaar en is dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers in de afgelopen twee decennia uitgegroeid tot een winterevenement van formaat. Dit weekend staat wederom in het teken van zang, dans, toneel en spektakel in een winterwonderland in de oude binnenstad van Kampen.
Ruim zeshonderd amateurs en professionele spelers zetten hun beste beentje voor om het publiek een prachtig schouwspel te bieden. Het organiserende Productiehuis Ventura verzorgt de kleding voor het overgrote deel van die artiesten. Zo'n twaalf dames van het kledingatelier zijn het hele jaar druk met het maken van theaterkleding. Sommige ontwerpen bedenken ze zelf en worden van A tot Z gemaakt.
Drukte op de kostuumafdeling van Kerst in Oud Kampen
Heel veel kleding wordt ook versteld, aangepast en hergebruikt. De zolder van de kostuumafdeling in het pand van Ventura aan de Noordweg puilt inmiddels uit. De kleding wordt jaarlijks beschikbaar gesteld aan Kerst in Oud Kampen, maar ook zo nu en dan verhuurd aan andere theatermakers. De kleding is tegen een kleine vergoeding ook te huur voor feesten en partijen.
"Ik zou niet weten hoeveel pakken, jurken, schoenen, hoeden en andere theaterattributen hier liggen", zegt Nel Liefting die samen met een aantal andere vrijwilligers de kleding voor de artiesten van Kerst in Oud Kampen verzorgt.
Kerst in Oud Kampen 2015
Kerst in Oud Kampen 2015 © RTV Oost / Erik Hogeboom
Het kledingatelier en de kostuumafdeling zijn onmisbaar voor het winterevenement. "Zonder kostuum, geen act" zegt Dieneke Fien, die in het kledingatelier de outfits maakt. "Ga maar na: zonder jurk geen Sneeuwitje, Doornroosje of Assepoester, wij zijn heel belangrijk voor Kerst in Oud Kampen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.