nieuws

Dedemsvaartse Courant stopt er na 143 jaar mee

Dedemsvaartse Courant stopt er na 143 jaar mee
Dedemsvaartse Courant stopt er na 143 jaar mee © News United / Emiel Geerding
De Dedemsvaartse Courant, opgericht in 1876, stopt ermee. De allerlaatste editie valt op 24 december op de deurmat van bewoners in en rondom het dorp. De komst van het internet en moordende concurrentie van Weekblad De Toren gaan hieraan vooraf.
Het gebied van Noord-Overijssel is voor uitgever Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) financieel minder interessant, legt NDC-woordvoerder Yvonne Zoer uit. De Steenwijker Courant, Meppeler Courant en de Staphorster Courant blijven overigens wel bestaan. 

Concurrentie

Daarnaast delft de Dedemsvaartse Courant het onderspit vanwege de moordende concurrentie van Weekblad De Toren. Zo worden de gemeenteberichten van de gemeente Hardenberg maar aan één weekblad gegund, in dit geval aan Weekblad de Toren.
Omdat ook het contract met de gemeente niet werd verlengd, is besloten te stoppen met de krant. 

Nieuwe partij

Er is gezocht naar een nieuwe partij die de krant eventueel zou willen overnemen, maar die is niet gevonden. En dat valt de laatste nog overgebleven redactiemedewerkster zwaar. Zij wil zelf nog wel proberen een doorstart te maken met een online editie, genaamd 'de Dedemsvaartse'. De vraag is of de ondernemers in Dedemsvaart hieraan willen bijdragen.

Internet

Een hard gelag voor een historische krant die voor het eerst verscheen in 1876. Het internet en het gebrek aan belangstelling voor traditionele kranten spelen mee.
De leeftijdsgroep tussen 20 en 25 jaar besteedt nog minder dan een kwart van de tijd aan het lezen van betaalde kranten dan hun leeftijdsgenoten in 1975, becijferde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) al in 2013. Tegenwoordig leest nog maar een enkeling de papieren krant.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.