nieuws

Smeets met Oranje naar halve finales WK handbal in Japan

Martine Smeets
Martine Smeets © ANP
De Nederlandse handbalsters, met Martine Smeets uit Geesteren, hebben zich geplaatst voor de halve finales van het WK in Japan. Oranje won zelf met 40-33 van Zuid-Korea en door de zege van Noorwegen op Duitsland (32-29) is plaatsing een feit. 
Nederland begon vanmorgen sterk tegen Zuid-Korea en sloeg na een 3-0 voorsprong al snel een gat van zes punten: 8-2. Bij 15-5 was het verschil al tien en bij rust stond Oranje met 23-16 voor. Smeets nam drie van die 23 treffers voor haar rekening.
Na rust bracht Nederland bij 28-18 het verschil opnieuw op tien treffers. Die marge hield het tot 34-24 vast, maar Korea kwam terug tot een verschil van zes: 36-30. Nederland kwam echter niet meer in de problemen en trok het duel met zeven punten verschil over de streep. Ook in de tweede helft maakte Smeets er drie.

Laatste vier

Doordat in de poule van Oranje Servië en Denemarken gelijkspeelden (26-26) en Noorwegen met 32-29 te sterk was voor Duitsland is Nederland verzekerd van een plek bij de laatste vier.
Nederland neemt het in de halve finale op tegen Rusland. De andere halve finale gaat tussen Noorwegen en Spanje. De halve finales zijn vrijdag. De finale en de strijd om het brons staan zondag op het programma.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.