nieuws

Regionale omroepen omarmen 75 jaar vrijheid met gezamenlijk platform

Platform 75 jaar vrijheid
Platform 75 jaar vrijheid © 75jaarvrijheid.nl
De regionale omroepen lanceren vandaag het platform 75jaarvrijheid.nl waarmee alle regionale informatie rond de bevrijding en de Tweede Wereldoorlog toegankelijk wordt. Dit landelijk platform is ontstaan in samenwerking met het Vfonds en het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Sinds de oprichting van de regionale omroepen verzamelen zij verhalen die gaan over de oorlogstijd in hun regio. Naast oorlogshandelingen zijn dit ook verhalen over alledaagse dingen, over hoop en vrees en over de manier waarop mensen zich tijdens de oorlogsjaren staande hielden.

Duizenden verhalen

Al deze berichten, foto’s, reportages en documentaires zijn nu verzameld en terug te vinden via het landelijke platform. Er kan gezocht worden per provincie en ook nationaal op onderwerp of trefwoord. Inmiddels zijn er al duizenden verhalen en andere informatiebronnen terug te vinden.
Hoofdredacteur van Omroep Zeeland Edwin de Kort zegt namens alle regionale omroepen trots te zijn dat de regionale omroepen deze samenwerking zijn aangegaan.
"Die samenwerking kon gerealiseerd worden dankzij belangrijke financiële steun vanuit het Vfonds. Het is bijzonder om te zien hoeveel informatie er door de regionale omroepen in al deze jaren is opgetekend. Dit platform onderstreept het nut en de noodzaak van de regionale omroep als cultuurdrager en nieuws- en informatieverstrekker", zegt De Kort.
Wil je in de oorlogsverhalen duiken? Kijk dan hier
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.