nieuws

Rijk heeft komende tien jaar geld voor aanpak verkeerssituaties in provincie en gemeenten

'Meer geld voor aanpak gevaarlijke verkeerssituaties'
'Meer geld voor aanpak gevaarlijke verkeerssituaties' © ANP
Het Rijk wil een half miljard euro beschikbaar stellen voor de aanpak van gevaarlijke verkeerssituaties in provincies en gemeenten. Minister Van Nieuwenhuizen hoopt dat de provincies en gemeenten zelf ook een half miljard willen investeren, waardoor er de komende tien jaar één miljard euro komt voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.
"De impact van een verkeersongeval is groot. Achter de kille cijfers over het toenemend aantal verkeersongelukken, schuilen verhalen van groot menselijk leed en verdriet", zegt Van Nieuwenhuizen. "We doen al veel om de verkeersveiligheid te verbeteren. Denk aan het recente app-verbod op de fiets en de campagnes om mensen te wijzen op het gevaar van afleiding en alcohol in het verkeer."
"Maar we moeten een stap extra zetten. Ik wil daarom een half miljard euro beschikbaar stellen en hoop dat provincies en gemeenten meedoen. Zodat we met elkaar de trend kunnen keren."

Vandaag overleg

De minister spreekt vandaag met bestuurders van provincies en gemeenten over het verbeteren van de verkeersveiligheid. In dat gesprek zal ze aanbieden om het bedrag dat provincies en gemeenten uittrekken voor het verbeteren van verkeersveiligheid te verdubbelen.

Gevaarlijke plekken in Overijssel

In april vroegen wij je om gevaarlijke verkeerssituaties te melden. Dat leverde onderstaand overzicht op: 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.