nieuws

Zoveel moet de Nedersaksenlijn volgens de provincie Overijssel gaan kosten

Zoveel moet de Nedersaksenlijn volgens de provincie Overijssel gaan kosten
Zoveel moet de Nedersaksenlijn volgens de provincie Overijssel gaan kosten © RTV Oost
Voor de aanleg van de Nedersaksenlijn tussen Enschede en Groningen is een bedrag nodig van 555 tot 675 miljoen euro. Dat blijkt uit een onderzoek dat de provincies Overijssel, Drenthe en Groningen hebben uitgevoerd.
Naast de aanleg van nieuw spoor tussen Stadskanaal en Emmen moet het bestaande spoor tussen Almelo en Emmen worden verbeterd.
De wens voor de spoorlijn bestaat al jaren. "Wij zien het als één van de toekomstige onderdelen om de potentie van Oost-Nederland te benutten", zegt de Hardenbergse ChristenUnie-wethouder Te Rietstap. "Nu moeten we zorgen dat het ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden."

Tijdswinst

Door de inzet van een trein in plaats van een bus, is de meeste reistijdwinst te halen op de trajecten Emmen-Stadskanaal, Hardenberg-Groningen en Zwolle-Stadskanaal.
De voltallige Tweede Kamer stemde begin deze maand in met het voorstel om het haalbaarheidsonderzoek te laten doen. De uitkomsten worden aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De volgende stap is een nieuw onderzoek naar wat de treinverbinding op sociaaleconomisch gebied kan opleveren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.