nieuws

Dreigende taal CBL richting Farmers Defence Force nadat gesprekken 'op niets zijn uitgelopen'

Boerenprotest
Boerenprotest © ANP / ROB ENGELAAR
Wie meedoet aan het blokkeren van distributiecentra van supermarkten kan een schadeclaim verwachten die in de miljoenen kan lopen. Met die dreigende woorden reageert het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) op aangekondigde acties van Farmers Defence Force.
In een persverklaring eerder deze maand verklaarde de supermarktbranche dat de aangekondigde actie van FDF 'ernstig is'. Bovendien zullen de boeren hiermee sympathie van mensen verliezen, waarschuwde CBL.
De boeren leken niet onder de indruk van de verklaring. "Pogingen om met bestuursleden van FDF in gesprek te gaan, zijn helaas op niets uitgelopen", laat CBL nu weten. In een nieuwe verklaring zet de branche een tandje bij.

Miljoenenclaim

"Het blokkeren van slechts één distributiecentrum gedurende één dag, leidt al tot schade voor supermarkten die in de miljoenen euro's loopt", zo staat in de brief. "Iedere aanhanger van FDF die deelneemt aan onrechtmatige acties, zal hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de gehele schade van een dergelijke actie." Met andere woorden: wie meedoet, kan een potentiële miljoenenclaim verwachten.
De actie is aangekondigd voor volgende week woensdag. Ondertussen bereidt CBL zich voor op juridische stappen. "Ik zou het op prijs stellen als u mij informeert door welke advocaat FDF zich laat bijstaan, zodat afstemming over het te voeren kort geding kan plaatsvinden", zo eindigt de brief.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.