nieuws

Blokzijl opgefleurd door kunstwerken van licht

Geprojecteerde maan
Geprojecteerde maan © RTV Oost
De donkere decembermaand werd vandaag in Blokzijl opgefleurd door kunstwerken van licht. Zo werd er een grote levensechte maan geprojecteerd op een pand aan de Bierkade. Bezoekers konden een route lopen langs de kade en verschillende locaties in het dorp om de lichtwerken te bewonderen.
Internationale lichtontwerpers hadden zich verenigd om het resultaat van een vijfdaagse workshop tentoon te stellen in hartje Blokzijl. Verschillende teams van studenten en geïnteresseerden, onder leiding van een professional, maakten allerlei soorten lichtcreaties. Vanavond werden alle kunstwerken tegelijk aangezet bij de grote opening. Hieronder zie je sfeerbeelden van de verslaggever ter plaatse.

Lights in Blokzijl 2019:

Sfeerbeelden Lights in Blokzijl

Het kleine zusje

Het was voor het eerst dat dit concept werd vertoond in Blokzijl. Volgens initiatiefnemer en lichtontwerper Ellen Goulmy is het overgenomen uit het buitenland. In Zweden wordt namelijk al twintig jaar lang een soortgelijke lichttentoonstelling gehouden: Lights in Alingsas. ''We zijn het trotse kleine zusje van de grote variant uit Zweden'', aldus Goulmy.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.